Millis värld

fredag, januari 27, 2006

Jobb, jobb

Gaaah, vad frustrerande det är när man har mycket att göra, men för att komma vidare behöver man en massa info från andra personer som antingen inte är på plats eller har för mycket annat att göra så att du inte har tid med mina frågor. Sitter i exakt den positionen nu. Lovade dyrt och heligt att hjälpa min projektledare att få fram information om en massa saker för att vi ska kunna skaka fram en ny tidplan i vårt projekt eftersom projektdirektiven ändrades och vi var tvungna att skrota den gamla tidplanen. Men jag sitter ju så klart inte med specialistkunskaper i alla dessa frågor utan ska bara samla in informationen så att vi tillsammans kan göra en något så när kvalificerad gissning. Detta behöver vara klart på tisdag, eftersom det då är dags för nästa beslutsgruppsmöte för projektet och Christian (projektledaren) då ska presentera den nya tidplanen. Nu står det helt stilla. Jag kommer inte vidare ett enda steg i detta idag, har endast fått svar från en av 4 personer och det svaret ledde enbart fram till mer utredningsarbete. Dock anser jag inte att det ligger på mitt bord eftersom jag ju främst ska koordinera testarbetet så det har jag bollat vidare till projektledaren och så håller jag tummarna för att han inte bollar tillbaka det till mig igen.
Som om inte detta vore nog är det strul med tidsplanen i ett annat projekt också! Där har testerna strulat hela veckan och dragit ut på tiden, tänk att jag alltid vet att det kommer att bli så när tekniker påstår att det helt omöjligt kan bli fel och är mer eller mindre onödigt att testa. HA! säger jag bara då, har sett motsatsen bevisats tillräckligt många gånger för att inta en skeptisk hållning redan från start till det de säger. Jag vill ju inte säga vad var det jag sa… eller vad fan säger jag förresten, det är väl klart att jag vill säga det *haha*. Igår eftermiddag satt i alla fall jag och uppdragsledaren och pusslade ihop en ny plan och fick väl mer eller mindre ok från leverantören av produkten att tider och datum passade dem också, men vi behöver kolla med vår driftavdelning också eftersom det är de som ska prodsätta skiten och därefter ha ökad bevakning första dygnet därefter. Tror ni de har bekräftat planen eller? Nix pix förstås. Så där kommer jag inte heller längre. Jag måste säkra upp testresurserna så snart som möjligt, men de verkar tro att här borta på Östermalm sitter vi alla och väntar på att de ska tala om för oss när vi behöver jobba. Som om vi inte alla har tusen andra saker att göra också.
Hhmm, som ni kanske redan anat, min fredag går i frustrationens tecken. Jag hade ju hoppats att jag skulle kunna gå tidigare idag, men det verkar skita sig big time. Ska ut till Dalarö på middag hos en arbetskompis ikväll så jag hade hoppats komma ifrån senast halvfyra idag så jag skulle vara ute till fem och hinna umgås en hel kväll. Det här är väl nackdelen med mitt nya jobb antar jag, jag är väldigt beroende av andra personer och att de gör det de ska i tid. Så är det ju väldigt sällan när man sitter och programmerar, man gör det man ska, ser till att lämna det senast vid deadline och så går man vidare till nästa uppdrag bara. Fast det är väl smällar jag får ta, för det här är ju såå mycket roligare.
½ timme senare har det ljusnat på några punkter i alla fall, tillräckligt för att jag ska kunna gå hem lite tidigare. Men jag blir tyvärr tvungen att kika in en snabbis i helgen och fixa lite dokumentation som jag inte hunnit med idag eftersom halva dagen gått åt till att jaga folk. Oh well, kan inte hjälpas. Får ta ut ledig tid när det lugnat ner sig istället.

Hade ju tänkt att jag skulle hunnit skriva något annat än bara om jobbet också, nu låter ju inte mitt liv så där jättekul precis. Låter som det bara är jobb, jobb hela tiden, men så är det absolut INTE. Ikväll ska jag ju i alla fall iväg på middag och imorrn ska jag träffa Y en sväng. Vi ska faktiskt åka ut och storhandla tillsammans. Är väl kanske inte omöjligt att vi tar och kikar in en sväng på lite andra ställen ute i Kungens kurva på samma gång. Blev aldrig nåt Mio igår kväll, klockan blev så mycket innan G dök upp så jag orkade inte. Men imorrn åker jag gärna dit och kikar lite. Borde ta en sväng på IKEA också och köpa på mig lite ljus igen.
Ha en jättebra helg allihop!

3 Comments:

  • At 10:50 em, Anonymous Anonym said…

    Välkommen tillbaka :-)

    Kikar in och önskar dig en riktigt skön och avkopplande helg!

    Jobba inte ihjäl dig ;-)

    Kram
    Annso

     
  • At 5:19 em, Anonymous Anonym said…

    huh vad du jobbar! Men det gör ju inte så mycket när du trivs så brs med det du gör!!

    Hoppas att middagen igår var trevlig och att du fått shoppa loss lite idag!

    För min del verkar det bli lite utgång idag med.

    Kramar
    L

     
  • At 4:41 em, Anonymous Anonym said…

    halloj gumman!!! Oj vad du jobbar och står i!! :)

    Man kan aaaaaldirg få för mkt ljus från IKEA ;) Hittar man inget annat så kan man alltid pka hem med famnen full med ljus, det är kanon! Ska nog försöka lura med mig micke nån kväll och bunkra lite jag med..

    kram på dig!!!

     

Skicka en kommentar

<< Home