Millis värld

tisdag, september 27, 2005

Läkare

Ja, inte blev jag då så mycket klokare av läkarbesöket idag… eller jo, lite kanske. Vi pratade rätt mycket om hur jag känner mig och jag sa att jag känner mig ju egentligen rätt ok, förutom att halsen känns konstig emellanåt. Har egentligen inte ont i halsen, men efter jag tränat (typ dagen efter) och efter jag sjungit (för det gör jag rätt mycket) så känns det tjockt i halsen, lite raspigt, hest och harkligt ett tag men egentligen känns det inte som ett halsont man får när man är förkyld. Jag är inte täppt i näsan, har ingen hosta och inte heller feber. Hon sa att vad hon kunde tolka sig till från min förklaring är att jag nog inte längre har någon infektion, även om jag fick ta nya prover för att kolla att det verkligen är så, utan vad hon är rätt säker på är att det är så att mina slemhinnor är illa medfarna efter alla infektioner i våras och att jag helt enkelt måste vänta ut det. Det som händer när jag tränar och sjunger är ju att blodgenomströmningen ökar och då sväller slemhinnorna och eftersom de är i lite taskigt skick nu tar det lite längre tid för dem att svälla av så att säga. Men det är helt ok för mig att träna så länge flåset känns ok under tiden (vilket det gör) och jag inte blir sjuk dagen efter, typ feber, förkylning och liknande (vilket jag inte blir). Dock fick jag en remiss till öron-, näsa-, halsspecialist för att kolla upp alla eventualiteter. Men jag fortsätter väl träna på så länge jag inte blir sämre av det. Att jag är lite tjock i halsen kan jag ta så länge det inte är infektioner eller något annat i den vägen. Igår var jag på spinning och det gick kanonbra och ikväll blir det nog en lugn promenad bara, känner att jag vill ut i friska luften. Imorrn kväll ska jag iväg på boxpass, kul kul!

Idag fick jag ett livstecken från A för första gången sedan vår misslyckade dejt… eller vad man nu ska kalla det. Kanske borde ha varit jag som hört av mig för det var ju jag som betedde mig minst sagt mysko, men skit samma, nu hörde han av sig och det kändes rätt bra faktiskt. Jag vet fortfarande inte vad jag vill, men om vi åtminstone kan fortsätta vara vänner känns det rätt bra faktiskt. Jag mailade honom tillbaka direkt dessutom så han ska kunna känna att han faktiskt är lite prioriterad. Jag tycker ju att han är en av världens mysigaste killar…

Jobbar över lite idag, usch trist, men nödvändigt ont ibland. Har en del timmar att jobba in på flexen eftersom jag kommit sent när jag varit till läkare, besiktat bil o dyl. Så trist att ha de timmarna släpande efter sig. Ska försöka fylla på flexkontot rejält inför långhelgerna så jag kan känna att jag kan ta någon dag extra ledigt då utan att behöva nalla på semesterdagarna. Hade varit skönt att ha några extra kvar till nästa år. Det är på tok för lite med 5 veckor semester, måste försöka förhandla mig till 5 dagar till av min kära arbetsgivare. Lite svårt att motivera varför kanske, när jag väldigt sällan jobbar övertid och det är ju typ det man brukar behöva avstå för att få sina extra dagar.. ja, övertidstillägget får man avstå alltså. Det blir ju kanske ingen direkt bra affär för min arbetsgivare… förutom att de får en väldigt glad medarbetare i mig förstås och det borde ju vara en så bra orsak som någon tycker jag.

Ha, nu är jag klar med mitt lilla jobb för idag. See ya!